marți, 31 iulie 2012

Din luciditatea altora, care au mai multa rabdare


Suvita lui Basescu
''Conteaza si cum te arati in lume!''
E bine cunoscut evenimentul cu suvita, marele scandal privind imaginea presedintelui, cu suvita in vant - cum romanii nu au evenimente reale, inventeaza, la fel cum isi inventeaza si star-uri: in lipsa de altceva, orice creatura cu fusta pana in gat (nu-i nicio greseala in formularea de aici!) si orice borfas cu un gram de aur este vedeta. 
Deschideti google. Scrieti ''suvita'' si vedeti prima sugestie. 
Suvita in sus, suvita in jos. Pana la urma, sa fim onesti, mare lucru! 80% dintre barbatii romani care au inceput sa cheleasca fac EXACT acelasi lucru. E o practica nationala. In consecinta, vedem ca presedintele era un...un ce? Un amarat cu sapte clase ca tata. Da, dar tata era om de nadejde. Poate ca acest om cu o suvita comuna nu este, ori poate ca este. Nu conteaza. Daca era schiop, era mai rau? Daca era paralizat si vorbea printr-o masinarie, dar era un geniu, era chiar mai rau? Ah, iertare, omul acesta exista deja, iar asta l-a fi facut pe presedinte un plagiat al lui Hawkins.
Plagiat? Plagiat? Se aude ceva de-un plagiat?
Ca tot veni vorba, cu o suvita in vant si un ochi mai mc decat celalalt nu se cade sa te arati in lume, la moda e sa porti un plagiat. Cu siguranta comisia europeana a fost oripilata de suvita, dar fascinata de plagiat, dezgustata de reducerea unor beneficii sociale mai putin drastice decat a altor tari in criza economica, dar extaziate de incalcarea flagranta a constitutiei. Europa l-a scuipat in ochiul ala mai mic pe Basescu atatia ani si l-a batut pe umar pe Ponta de l-a invinetit: ''Domnule premier, nu am ce discuta cu dumneavoastra.''
Plagiat vs. Suvita. Neconstitutional vs. Un-Ochi-Mic-Si-Unu-Mare. Ce sa aleg? Ce sa aleg?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu